Följ Svenskt Kvalitetsindex

Svenskt Kvalitetsindex - Kommunindex

Pressmeddelande   •   Apr 14, 2014 05:00 CEST

Svenskt Kvalitetsindex har frågat drygt 31 000 kommuninvånare hur nöjda de är med den kommunala servicen och om de kan tänka sig att rekommendera någon annan att flytta till kommunen där de bor.

Resultatet visar att minst hälften av invånarna i Sveriges 290 kommuner kan tänka sig att rekommendera andra att flytta till deras kommun. I 26 av landets kommuner rekommenderar minst 95 % av invånarna andra att flytta till deras kommun. De mest rekommenderade kommunerna är Härjedalen, Vadstena, Tyresö och Vellinge i fallande ordning.

Medan rekommendationsgraden för många kommuner är hög så är betygen för den kommunala servicen relativt låga. I endast fyra av landets 290 kommuner är man mycket nöjd med den kommunala servicen, dessa kommuner är Vellinge, Bjurholm, Luleå och Höganäs kommun. 98 kommuner får undermåliga betyg.

Vad gäller demografi är det stora skillnader i upplevelsen av den kommunala servicen inom enskilda län. Personer under 29 och över 70 år de som i minst utsträckning skulle rekommendera sin kommun till någon annan. Däremot tillhör invånarna mellan 70-79 år den åldersgrupp som ger den kommunala servicen högst betyg. Det finns inga betydande skillnader mellan kvinnors och mäns svar, inte heller inkomst tycks ha någon påverkan för dessa frågor.

Vid frågor
kontakta:

· 
Kerstin Fredriksson, projektledare kommunal
service, telefon: 073 060 60 89, e-post: kerstin.fredriksson@kvalitetsindex.se

Maria Söder, projektledare kommunal service, telefon:
070 22 08 999, e-post: maria.soder@kvalitetsindex.se

VI VISAR VAD SOM DRIVER KUNDER ATT BLI OCH FÖRBLI KUNDER

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.