Gå direkt till innehåll

Ämnen: Telekom

Små aktörer starkast bland både privat- och företagskunder

Små aktörer starkast bland både privat- och företagskunder

Små aktörer, så kallade "fighter brands", fortsätter att leverera högst kundnöjdhet bland både privat- och företagskunder i årets SKI Mobil. Även om kundnöjdheten minskat något jämfört med förra året är både konsumenter och företag nöjda med sina operatörer. Service och prisvärdhet är centrala för nöjdheten, men även produktegenskaper spelar en större roll än tidigare.

Image- och varumärkesstudie avslöjar skillnader i kundernas uppfattning inom bank, mobil, sakförsäkring och elhandel

Image- och varumärkesstudie avslöjar skillnader i kundernas uppfattning inom bank, mobil, sakförsäkring och elhandel

Svenskt Kvalitetsindex (SKI) har släppt sin senaste image- och varumärkesstudie som undersöker hur kunder och allmänheten uppfattar varumärken inom bank, mobil, sakförsäkring och elhandel. Studien visar att ett företags image är avgörande för kundnöjdhet och lojalitet, med skillnader i vad som driver varumärkesuppfattningen beroende på bransch.

Snabb uppkoppling måste även gälla kundrelationen

Snabb uppkoppling måste även gälla kundrelationen

I en ny digital vardag med hybridlösningar med både digitala och fysiska möten betyder att tillgång till stabila och pålitliga kommunikationstjänster har blivit centralt. Därför är det positivt att bredbandskunderna blivit något mer nöjda. Kunderna är även mer nöjda med sina streamingtjänster medan digital-TV tappar efter fjolårets uppgång.

Bredband, streaming och digital-TV har blivit en nödvändighet i en ny tid

Bredband, streaming och digital-TV har blivit en nödvändighet i en ny tid

Årets SKI-studie av bredbands- och TV-tjänster visar att pandemin förändrat kraven även i dessa branscher. Kundernas betyg ger en splittrad bild av både upp- och nedgångar, där det kan konstateras att tillgången till ett stabilt bredband blivit en privat och professionell nödvändighet samt att streamingtjänster är populärare än tablå-TV.

Pandemin förändrar kundkraven i telekombranschen

Pandemin förändrar kundkraven i telekombranschen

Årets SKI Mobil visar att de senaste årens positiva trend nu är bruten. Ett halvår med Covid-19 har inneburit stora omställningar för både privatpersoner och organisationer och med det har också kundkraven förändrats.

Vimlas och Halebops kundnöjdhet ökar mest bland privatkunderna och visar att starka nischade varumärken sticker ut.  SKI kundnöjdhet mäts på en skala 0-100 där över 75 är mycket nöjda, 60-75 nöjda och under 60 missnöjda.

Bra vibrationer i mobilbranschen

Årets studie från Svenskt Kvalitetsindex sänder positiva signaler till mobilbranschen. Privatkunderna är mer nöjda än någonsin och företagskunderna har förbättrat kundnöjdheten varje år sedan 2015.

Privatkunderna gillar verkligen de mindre mobiloperatörerna 2017.

Värderingar viktiga när vi väljer mobiloperatör

Årets SKI-mätning bland mobiloperatörer visar att de mindre varumärkena Halebop, Vimla och Comviq står i en klass för sig. Där förknippar kunderna sin operatör med ord som ”schysst”, ”enkelt”, ”ungdomligt” och ”trevligt”. Telia får däremot bäst betyg bland företagskunder, även om skillnaden är liten till de andra operatörerna.

Insikter för en hållbar framtid.

För att skapa ett långsiktigt hållbart samhälle behöver vi se och förstå viktiga samband om vad som skapar värde för dem vi finns till för. Det kan vi bidra till. Våra undersökningar bygger på en vetenskaplig grund och ger insikter och råd om vad som skapar nöjda kunder och medarbetare och ger hållbar framgång – inte bara ur ett ekonomiskt perspektiv. Det har varit vår vision sedan starten 1989 och känns idag mer aktuellt än någonsin.

Svenskt Kvalitetsindex

Torsgatan 2
111 23 Stockholm
Sverige