Följ Svenskt Kvalitetsindex

Svenskt Kvalitetsindex om dagligvaruhandeln 2013

Pressmeddelande   •   Dec 18, 2013 02:00 CET

Kunderna nöjda med sina dagligvarubutiker
Det är små skillnader mellan de olika dagligvarukedjorna när kunderna får sätta betyg. Skillnaderna som finns är framförallt inom upplevda produktkvalitet där City Gross får i väldigt höga betyg medan Lidl får betydligt lägre.

Hög lojalitet Det är intressant att lojaliteten till sin dagligvarubutik är hög. Även Lidl får relativt höga betyg på just lojalitet. Det är ett tecken på att kunderna i stor utsträckning gör väldigt medvetna val.

Lidl starkt framåt Vid jämförelse med tidigare mätningar så är det framförallt Lidl som gjort stora framsteg. Faktum är att man aldrig haft en så hög notering som nu under 2013. Det är framförallt inom servicedimensionen som man blivit mycket bättre i kundernas ögon. Man har fortfarande utmaningar när det gäller bredden på varusortiment men även här går man framåt.

Skillnad mellan butikstyper Det är ganska stor skillnad mellan olika butiker i de stora koncernerna. Exempelvis noteras att kunderna till COOP Extra är betydligt mer nöjdare än kunderna till COOP Konsum. På samma sätt är man riktigt nöjd med ICA Maxi medan man är mindre nöjd med ICA Supermarket. När det gäller butikerna i Axfood där exempelvis Hemköp och Willys ingår är det ganska lite skillnad.

Hög andel klagomål men utmärkt hantering Nästan 30 procent har haft anledning och klagat. Klagomålen rör oftast varor där bästföredatumet har utgått eller där kvalitén brustit. Kunderna är trots detta väldigt nöjda med klagomålshanteringen som håller hög nivå jämfört med många andra branscher.

För ytterligare information kontakta: Johan Parmler, VD, telefon: 073 151 75 98, epost: johan.parmler@kvalitetsindex.se


VI VISAR VAD SOM DRIVER KUNDER ATT BLI OCH FÖRBLI KUNDER

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.