Följ Svenskt Kvalitetsindex

SKI Kommunindex 2015

Pressmeddelande   •   Feb 23, 2015 05:00 CET

I två av tre kommuner rekommenderar minst 90 % av de tillfrågade andra att flytta till deras kommun.

Svenskt Kvalitetsindex har frågat nästan 24 000 kommuninvånare hur nöjda de är med den kommunala servicen och om de kan tänka sig att rekommendera någon annan att flytta till kommunen där de bor.

I två av tre kommuner rekommenderar minst 90 % av de tillfrågade andra att flytta till deras kommun. De mest rekommenderade kommunerna är, i fallande ordning, Tyresö, Svedala, Tranås och Danderyd.

Medan rekommendationsgraden för många kommuner är hög så är betygen för den kommunala servicen relativt låga. I endast tre av de 189 redovisade kommunerna är man mycket nöjd med den kommunala servicen, dessa kommuner är Lomma, Svedala och Lidköping. 39 kommuner får undermåliga betyg.

Personer under 29 år är de som i minst utsträckning skulle rekommendera sin kommun till någon annan. När det gäller betygen för den kommunala servicen finns dock inga betydande skillnader mellan åldersgrupper. Invånare i orter med färre än 21 000 invånare är minst nöjda med den kommunala servicen samtidigt som de som är mesta nöjda bor på orter med mellan 21 000 och 80 000 invånare. Kvinnor är något nöjdare med den kommunala servicen än vad män är.

Vid frågor kontakta:

Kerstin Fredriksson, Projektledare kommunal service, 073 060 60 89, kerstin.fredriksson@kvalitetsindex.se

VI VISAR VAD SOM DRIVER KUNDER ATT BLI OCH FÖRBLI KUNDER

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.