Följ Svenskt Kvalitetsindex

Svenskt Kvalitetsindex 2011 Kvartal 1 – Synen på Ekonomin

Pressmeddelande   •   Maj 16, 2011 05:00 CEST

• För första kvartalet noteras en dramatisk nedgång kring landets ekonomi medan nedgången för bedömning kring den egna ekonomin inte är lika omfattande. • Den noterade nedgången är också i linje med vad andra typer av barometrar påvisat under våren. Orsaken till att den allmänna minskat så pass mycket mer än bedömningen kring den privata ekonomin kan säkert spåras till oroligheter kring händelserna i Japan och Nordafrika men även till de oroligheter som finns på europeiskt nivå med länder med stora budgetutmaningar. • Kring den egna ekonomin är det särskilt män som har sänkt sina förväntningar. Detta kan säkert kopplas till att män är mer riskbenägna i sitt sparande och den negativa utvecklingen som noterats på aktiemarknaden under första kvartalet. • Skillnaderna mellan åldersgrupper har aldrig varit så stor som för de senaste kvartalen. Pensionärer är den grupp som totalt sett ser minst ljust på framtiden. Detta framgår av den senaste mätningen av Svenskt Kvalitetsindex (SKI) vad gäller svenskarnas bedömning av ekonomin under det kommande året. Mätningen av svenska folkets syn på den ekonomiska framtiden genomfördes under andra kvartalet i samband med branschspecifika mätningar på kvartalsbasis. Den samlande studien för första kvartalet 2011 bygger på närmare 10,000 intervjuer. Intervjuerna genomfördes av EDB Business Partners.

Svenskt Kvalitetsindex – ett analyssystem i samhällets tjänst Övergripande resultat görs allmänt tillgängliga för jämförelser såväl inom Sverige som på den internationella arenan. Dessa redovisas bl.a. på SKI:s hemsida (www.kvalitetsindex.se). Detaljresultat tas fram branschvis (bl.a. i form av standardiserade branschrapporter) och görs tillgängliga för företag inom respektive bransch. Utöver mera standardmässiga branschredovisningar finns också möjlighet att utnyttja den omfattande mikrodatabasen för mera skräddarsydda analyser och sammanställningar

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.