Följ Svenskt Kvalitetsindex

Pressmeddelanden

Nöjda kunder på en het marknad

Nöjda kunder på en het marknad

Pressmeddelanden   •   Jun 28, 2021 06:00 CEST

Svenskt Kvalitetsindex har för femtonde året mätt köpares och säljares upplevelser av fastighetsmäklarbranschen. I år konstateras att den heta bostadsmarknaden också har avspeglat sig på kundnöjdheten. Man är mer nöjd än på länge och det gäller både de som gör sin första bostadsaffär och de som har tidigare erfarenheter.

Bemanningsbranschen har klarat pandemiåret med goda kundbetyg

Bemanningsbranschen har klarat pandemiåret med goda kundbetyg

Pressmeddelanden   •   Maj 31, 2021 06:00 CEST

För femtonde året i rad mäter Svenskt Kvalitetsindex bemanningsföretagen i Sverige. Branschen får klart godkända betyg av kunderna, men står också inför nya utmaningar. Kundernas behov av kompetensförsörjning och att utveckla och behålla medarbetare klättrar i ranking av viktiga frågor. Dock verkar bemanningsbranschen vinna på den accelererande digitaliseringen.

Revisionsbranschen står inför kundutmaningar

Revisionsbranschen står inför kundutmaningar

Pressmeddelanden   •   Maj 10, 2021 06:00 CEST

Revisionsbranschen står inför kundutmaningar Årets SKI-resultat visar att kundnöjdheten i revisionsbranschen är på fortsatt godkänd nivå, men att den långa trenden är negativ. Förändrade kundbehov, accelererad digitalisering och ökande krav på service utmanar branschen. Det är också tydligt att rådande pandemi ändrar spelplanen, precis som i övriga delar av samhället.

Snabbt, enkelt och hållbart är framgångsfaktorer inom lån- och sparande

Snabbt, enkelt och hållbart är framgångsfaktorer inom lån- och sparande

Pressmeddelanden   •   Dec 07, 2020 06:00 CET

Svenskt Kvalitetsindex specialstudie om hur kunderna upplever bolån, fastighetslån, privatlån och sparande i värdepapper visar att kundnöjdheten fortsätter att gå upp. I år noteras att även kunder inom segmenten fastighetslån och privatlån blivit mer nöjda.

Pandemin pressar försäkringsbranschen

Pandemin pressar försäkringsbranschen

Pressmeddelanden   •   Nov 09, 2020 06:00 CET

Kunder till försäkringsbolag i Sverige har under flera år blivit mer nöjda, men årets SKI-studie signalerar ett trendbrott. Branschen behöver nu visa sig från sin bästa sida när pandemin förändrar kundkrav och förväntningar. Trots en viss nedgång är branschens totala betyg klart godkänt jämfört med många andra branscher som mäts av Svenskt Kvalitetsindex.

SKI Bank: Den stora kundutmaningen är att vara både digital och nära
Hållbart arbetsliv måste upp på den strategiska agendan
I ett nytt arbetsliv är chefens roll viktigare än någonsin
Godkänd hantering av pandemin när medarbetare sätter betyg
Förtroendet avgör valet av fastighetsmäklare

Förtroendet avgör valet av fastighetsmäklare

Pressmeddelanden   •   Jun 08, 2020 06:00 CEST

Svenskt Kvalitetsindex har för fjortonde året mätt köpares och säljares upplevelser av fastighetsmäklarbranschen. I år konstateras att den negativa trenden är bruten och att nöjdheten ökar. De mäklare som lyckats bäst har tagit serviceleveransen på allvar. Förtroendet avgör valet av fastighetsmäklare.